Spindlar kommer in i lägenheter genom olika ingångar, huvudsakligen genom att utnyttja små öppningar och sprickor. Vanliga ingångsvägar inkluderar glipor runt dörrar och fönster, sprickor i väggar och öppningar kring rör eller ventiler. För att förhindra att spindlar kommer in, är det viktigt att identifiera och täta dessa potentiella ingångar. Detta kan innebära att använda tätningsskum för att fylla sprickor i väggar, installera dörrtätningar för att stänga glipor under dörrar och se till att fönster är ordentligt tätade med passande fönsternät.

Ett annat sätt som spindlar kan ta sig in i din lägenhet är genom att “lifta” på föremål som förs in, såsom lådor, utomhusleksaker, växter, ved eller campingutrustning. 

För att ytterligare avskräcka spindlar, upprätthåll en ren och prydlig miljö. Regelbunden dammsugning kan hjälpa till att avlägsna spindlar, spindelnät och äggsäckar. Dessutom kan användning av naturliga avstötande medel som en blandning av vinäger och vatten, eteriska oljor (t.ex. pepparmynta, tea tree, eukalyptus), citrus skal eller vitlök vara effektivt. Dessa naturliga lösningar kan avskräcka spindlar utan att använda skadliga kemikalier.

Att minska utomhusbelysningen nära dörrar och fönster kan också hjälpa, eftersom detta kommer att minska antalet insekter som lockas till ditt hem, vilka är potentiella födokällor för spindlar. Om födokällan är begränsad, är spindlarna mindre benägna att komma in.