Att bli av med spindlar inomhus kan vara svårt, men det finns några metoder som kan användas för att minska deras antal. Här är några av de mest rekommenderade metoderna:

Vinäger: Använd en blandning av vitvinsvinäger och vatten i en sprayflaska. Spraya i alla springor och hörn där spindlar kan tänkas hålla till.

Citron: Gnugga citron på fönsterbrädan eller golvlisterna. Spindlar tycker inte om citrusdoften. Även rengöringsmedel med citrondoft kan vara effektivt.

Pepparmint: Spindlar ogillar pepparmint. Blanda pepparmintsessens-olja med vatten i en sprayflaska och spreja runt i huset. Detta håller inte bara spindlar borta utan gör även att ditt hem doftar fräscht.

Håll rent: Regelbunden dammsugning, torkning och rensning kan hjälpa till att hålla spindlarna borta, eftersom de ogillar rena och öppna ytor.

Förhindra inträde: Täta eventuella springor och håligheter vid dörrar och fönster för att förhindra att spindlar tar sig in.

Eteriska oljor: Användning av starka dofter som rosmarinolja längs golvlister kan skrämma bort spindlar.

Det är viktigt att komma ihåg att effektiviteten av dessa metoder kan variera beroende på typen av spindlar och den specifika miljön i ditt hem. Dessutom är det alltid bra att kombinera flera metoder för att öka chansen att bli av med spindlarna helt.